Blog

Strava in Spanje!

Wielerroutes tijdens de vakantie

Veel klanten vragen ons van Allure Bike Rental of wij mooie wielerroutes kennen, die zij tijdens de vakantie hier in Spanje kunnen gaan fietsen. Natuurlijk! Sinds wij Strava hebben ontdekt dankzij een klant, is er een route-wereld voor ons open gegaan. Strava is overal ter wereld te gebruiken, dus ook in Spanje.

Wat is Strava?

Strava is meer dan alleen een routeplanner of gps. Het is een zeer geavanceerde app met een wereldwijde trackingfunctie. Het vormt een combinatie tussen een route planner, een social media account, een activiteiten log en een analyse instrument.

Routeplanner

Ben jij die hardloper, wielrenner of triathleet? Strava is voor al deze doelen te gebruiken. Overal ter wereld zijn er wegen en paden door sporters aangemeld op Strava. Hierdoor is het mogelijk op de plaats van bestemming een route aan te maken, die je wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het wielrennen. Maak je liever gebruik van al bestaande routes? Dat kan door via ons Allure Bike Rental account de routes te zoeken, die wij al aan de Costa Blanca voor je hebben uitgezet.

Image to: strava cycling route Port Tudons

Social Media Account

Sporters delen graag hun activiteiten met vrienden. Op Instagram zie je dagelijks posts voorbij komen van hun rit. Vaak herken je hierin een Strava account. De vastgelegde activiteit komt in je logboek te staan en vrienden of volgers kunnen dat zien. Zij kunnen dan ook gebruik maken van jouw route óf jouw prestatie waarderen of een opmerking plaatsen. Er is toch niets leuker dan jouw sportieve avonturen met anderen te delen.

Activiteiten log

Via Strava kun je een uitgekiend trainingsplan maken en bijhouden. Zowel voor hardlopers als wielrenners zijn er doelen en uitdagingen te formuleren. Een groot aantal aspecten van je activiteit worden door strava vastgelegd. Synchronisatie hiervan gaat middels je telefoon of gps-apparaat zoals onder andere Garmin, fitbit, Timex, Polar, Suunto en nog vele anderen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld afstand, hoogtemeters, gemiddelde snelheid, verbruikte caloriën etcetera. Dit is als handig analyse middel te gebruiken om je uiteindelijke trainingsplan te behalen.

Summit

De betaalde versie van Strava, Summit biedt bovendien een extra trainingspakket, veiligheid en analyse instrumenten. Vaak gaan sporters over hun eigen grenzen. Dat kan risico´s met zich meebrengen. Zowel fysieke als mentale blessures zijn het gevolg. Maar ook onderweg kan zich iets voordoen, waardoor het extra fijn is dat je tijdens je activiteit gevolgd kan worden. Je locatie is dan via Strava Summit altijd te bepalen. Dat zorgt voor een extra veilig gevoel tijdens het sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top