Blog

Coll de Rates beklimmen op de racefiets

Coll de Rates, een extreem populaire berg om te beklimmen op de racefiets

Clichés zijn er omdat het waar is: De Coll de Rates is een extreem populaire berg om te beklimmen op de racefiets. Deze berg is zeker niet de zwaarste en evenmin de steilste klim aan de Costa Blanca. Toch is het één van de bekendste en populairste bergen. Het hele jaar komen er wielrenners uit heel Europa om deze klim te ondernemen. Ook plannen om deze uitdaging aan te gaan? Boek dan hier je Carbon Stevens Ventoux Disc Ultegra (Di2).

Dat deze berg nog immer favoriet is, is makkelijk te verklaren. De Coll de Rates is van twee zijden te rijden. Daarmee is hij gemakkelijk te bereiken vanuit zowat alle vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca. Om die reden is deze klim opgenomen in een aantal routes op onze Strava account. Deze zijn te vinden via Strava en dan zoeken naar Allure Bike Rental. Eveneens vind je hier andere nabijgelegen beklimmingen.

Noord kant Parcent

Vanuit het Noorden begint de route vanuit de Jalón vallei, Benissa of het dorpje Parcent. Parcent is aan alle kanten omringd door bergen. Het is één van de acht dorpjes die gezamenlijk tot El Vall del Pop behoren. Hier tref je over het algemeen weinig verkeer aan, waardoor de klim veilig is. Het geleidelijke verloop is ook voor de minder ervaren renners goed te rijden. Vanaf diverse punten is er een uitstekend uitzicht over de dorpen in de vallei eronder en over de Middellandse Zee. Het enthousiasme van vele professionele wielrenners om de Coll de Rates te beklimmen is aanstekelijk. Met als resultaat dat ook veel recreatieve fietsers steeds vaker naar Coll de Rates komen.

Voor meer technische informatie klik hier.

Zuid Kant Callosa d´en Sarrià

Misschien niet zo populair of bekend is de klim naar Coll de Rates vanuit het zuiden. Deze begint in het dorp Callosa d’en Sarrià en is behoorlijk langer dan de noordelijke benadering. Daarentegen heeft het meerdere secties die steiler zijn. Over het totaal gezien is de klim onregelmatiger maar met een lager gemiddeld verloop.

Centraal in de Costa Blanca

De klim ligt op korte afstand van veel van de andere populaire fietsklimmen en vrij centraal in de Costa Blanca. Deze berg kan daarom zonder problemen met de fiets worden bereikt vanuit het dorp Jalón en de kustplaatsen Denia, Javea, Calpe en Benidorm.

Stoppomat

Het beklimmen van de Coll de Rates op de racefiets wordt vaak gebruikt voor officiële trainingen. Bijvoorbeeld met behulp van de Stoppomat. De renners kunnen deze machine als een tijdklok activeren bij aanvang van de route. Nadat de top is bereikt kan er uitgeklokt worden, zodat men weet hoelang de klim heeft geduurd.

Samenvattend: Bijna iedere fietsliefhebber heeft het beklimmen van de Coll de Rates op zijn lijstje staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top