Blog

Trainingskamp Costa Blanca

Trainingskamp Costa Blanca

Enkele jaren geleden zijn wij verhuisd naar de Costa Blanca in Spanje. Voor velen een droom die uitkomt. Wij zijn hier toevallig blijven ¨hangen¨. We konden hier en daar een baan krijgen in het toerisme, wat ons goed ligt. En daarnaast ook nog rondkijken wat hier in de omgeving nu echt leeft. Natuurlijk werden we geconfronteerd met heel veel wielrenners. Met name in het voorseizoen van februari tot eind mei, maar eigenlijk toch wel het hele jaar door. Zij gebruiken de Costa Blanca als trainingskamp en voorbereiding op het wielerseizoen dat vaak rond april start.

Training in de bergen

Bij Allure Bike Rental boeken voornamelijk renners uit Noord Europa. Sommigen zijn puur recreatieve rijders, anderen nemen ook regelmatig deel aan wedstrijden. En of ze nu afkomstig zijn uit een relatief vlak land als Nederland of België of uit een bergachtig gebied in Scandinavië of Duitsland, een goede training in de bergen is een prima start van het seizoen.

Instagram

Natuurlijk zijn we sinds Allure Bike Rental bestaat ook actief op Instagram. Dagelijks bekijken we het fietsgedrag van onze klanten. Zien we prachtige foto´s voorbij komen. Of kiekjes met mooie fietskleding. Zo werd al gauw onze aandacht getrokken door een fanatiek wielrenner Jan Fennema. Een gedreven sporter en enthousiast mens. Geboren met een leverafwijking ontving Jan op zijn 5e een donorlever. De levensverwachting van getransplanteerden wordt positief beïnvloed door sporten. Meer informatie over Jan en zijn doelen staat op de website van Stichting Overlever.

Image to Training Camp Costa Blanca

Wereld Transplantatie Spelen

Jan is de huidige wereldkampioen en wil graag zijn titel verdedigen in mei 2021 in Houston op de Wereld Transplantatie Spelen. Hiervoor is natuurlijk een langdurige en intensieve voorbereiding nodig. Denk hierbij aan goede kleding, sportvoeding, sponsorgelden, wedstrijden maar ook een training in de bergen. We zijn dan ook blij dat we Jan kunnen ondersteunen met onze Stevens Ventoux tijdens zijn trainingskamp aan de Costa Blanca. Zeker nu door het corona virus de Europese Spelen in Dublin in augustus zijn afgelast.

Costa Blanca

Alhoewel het corona virus nog steeds actief is wereldwijd, is Spanje weer begonnen aan zijn herstel. Vanaf 21 juni jl. is de noodtoestand opgeheven en zijn er nauwelijks meer beperking opgelegd aan sporters. Dat betekent dan ook dat de Costa Blanca weer langzaam volstroomt met enthousiaste wielrenners. Gelukkig staat dit deel van Spanje er om bekend dat het het hele jaar een mooi gemiddeld klimaat heeft. Dat betekent enerzijds dat het niet al te warm wordt in de zomer en anderzijds dat het ook in de wintermaanden zachte temperaturen heeft. Ideaal dus voor de enthousiaste sporters die hun trainingskamp aan de Costa Blanca willen doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top