Blog

Prestatiedrang in het wielrennen

Prestatiedrang in het wielrennen

Alhoewel ik zelf nog geen ontwikkeld wielrenner ben, herken ik de prestatiedrang in het wielrennen absoluut. De wil om iets te presteren en daarin de beste willen worden, motiveert mensen tot grote hoogte. En ook al uit zich dat bij mij dus helaas niet in het fysieke wielrennen, het stimuleert mij wel in mijn werk.

Motivatie en prestatie

Enkele jaren geleden begon mijn man voorzichtig een balletje op te gooien om een eigen bedrijf te beginnen hier aan de Costa Blanca. Eens een ondernemer altijd een ondernemer, nietwaar? Zijn motivatie om voor zichzelf een mooi bedrijf op te zetten, maakte mij uiteindelijk ook enthousiast. Aangezien ik wel prestatie gericht ben ingesteld, was de motivatie om er vol voor te gaan snel aanwezig. We besloten een online racefiets verhuurbedrijf op te zetten.

De start van een online onderneming

Uiteraard is er van alles te koop op het moment dat je een eigen onderneming start. Het bouwen van een website hebben we dan ook direct uit handen gegeven aan mensen, die er technisch veel meer verstand van hebben dan wij. Dan staat er een website, we zijn gemotiveerd, maar daarmee ben je er nog lang niet.

Kennis en kunde door studie

Alhoewel mijn man door vele jaren werk als mecanicien behoorlijk veel verstand heeft van het onderhoud en de techniek van Carbon racefietsen, is hij toch altijd actief bezig om zijn kennis te vergroten. Om een goede performance van de fiets te garanderen aan onze klanten, moet het onderhoud tot in uiterste perfectie gedaan worden. Daarvoor verdiept hij zich tot in de kleinste details in de technische aspecten van de fietsen.

Geen succesvolle webshop zonder goede SEO strategie. Aan de start van ons bedrijf had ik geen idee wat dat allemaal zou betekenen. Maar met een gezonde dosis motivatie en een nog grotere prestatiedrang om de top te bereiken, ging ik aan de slag. Via allerlei cursussen van onder andere Yoast, een ongelooflijk succesvol SEO bedrijf, zijn we zover dat we heel hoog ranken in Google.

Prestatiedrang uit zich in het werk

Nu we eenmaal goed gevonden worden via onder andere Google, is het nog geen garantie dat we ook veel reserveringen krijgen. Zeker in de laatste periode waarin mensen voorzichtig zijn met het boeken van vakanties en fietsen ten gevolge van Covid-19, is het zaak om alles perfect op orde te hebben. Klanten ¨durven¨ zich minder makkelijk vast te leggen vanwege annuleringen van reizen. Dan vooral is het zaak om een hele duidelijke communicatie te voeren. Mijn drive is om alle klanten zo snel en professioneel mogelijk, maar vooral duidelijk te woord te staan. Meermaals is gebleken dat juist die communicatie hen doet overtuigen van de meerwaarde van ons bedrijf.

Persoonlijke aandacht

Ook al komt een reservering pas tot stand door goed voorbereidend werk, daarna begint het echte werk pas goed. We proberen zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen om de hoogst mogelijke service te leveren. Hiertoe is er vaak een intensief en persoonlijk contact via Whatsapp of mail met onze klanten. Zo kunnen we kort en snel schakelen en de juiste informatie krijgen, om de fiets te optimaliseren voor aflevering. Het verkrijgen van de juiste maten voor afstelling volgens onze bike setup en de benodigde accessoires zorgen uiteindelijk tot het leveren van een topprestatie op de racefiets van onze klanten.

Prestatiedrang in de sport

Dagelijks zien we uitzonderlijke prestaties in de sport via de televisie of social media tot ons komen. Ten tijde van het schrijven van dit blog is de Tour de France 2021 in het midden van zijn 3 weken. Gisteren won Cavendish voor de 33e keer een touretappe. Hij zei na afloop dit te danken aan de extreme inspanning van de gehele ploeg. Zo ook Max Verstappen die afgelopen zondag de derde GP overwinning op rij van dit seizoen scoorde. De ploeg in zijn geheel zorgt er ook bij solo sporten voor dat er een optimale prestatie kan worden geleverd.

Vandaar dat wij als team er alles aan doen om onze klanten te voorzien van een geweldige racefiets. Zo kan iedere klant een prachtige prestatie leveren in de bergen van de Costa Blanca!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top