Blog

FAQ´s voor het huren van een racefiets

FAQ´s voor het huren van een racefiets

Toen we met ons bedrijf zo´n 3,5 jaar geleden begonnen, hadden we er nooit bij stilgestaan dat mensen zoveel verschillende vragen zouden hebben. Vandaar nu eens een blog en later misschien zelfs een webpagina met FAQ´s voor het huren van een racefiets.

Reserveren van een huur racefiets

Het boeken of reserveren van onze fietsen is erg eenvoudig. Op onze pagina reserveren kies je snel en simpel de data en de tijden en het type fiets met eventuele accessoires. Na het invullen van de persoonlijke gegevens en het doen van de aanbetaling is het geregeld. Eigenlijk zoals de meeste online sites voor het boeken van een auto of een hotel. Toch lijkt het steeds vaker voor te komen dat mensen dan nog met vragen blijven zitten.

Bezorgen bij het vakantie adres of winkel

Allereerst willen wij duidelijk maken dat wij geen fysieke winkel hebben. Nergens! Wij werken vanaf ons eigen adres in Alfaz del Pi, waar wij zowel kantoor als werkruimte hebben. Hiervoor is de voornaamste reden dat de meeste van onze klanten geen (huur-) auto ter beschikking hebben om de fiets op te halen. Daarom leveren wij de fietsen af in onze daartoe speciaal uitgeruste auto. Hierdoor is de kans op schade kleiner. Voor veel locaties is deze service gratis. Soms brengen wij een gering bedrag in rekening voor het bezorgen en of ophalen van de fietsen. Wij zien deze vergoeding voornamelijk als een tegemoetkoming in de gemaakte kosten voor brandstof.

Verzekering afsluiten

Veel van onze klanten willen een verzekering afsluiten voor de huurperiode van de racefiets. Die mogelijkheid bieden wij dan ook. Op dit moment (2022) bedraagt die € 30,- per week. Deze verzekering dekt niet intentionele schade tot een maximum van € 500,-. Alle schade die dat bedrag overstijgt, komt voor rekening van de klant. Diefstal valt nooit binnen deze dekking. Zelfs in het geval dat de klant een verzekering heeft afgesloten, moet er een borg van € 300,- worden voldaan. Deze wordt gereserveerd via een blokkade op een Visa of Mastercard en weer vrijgegeven na afloop van de huurperiode.

Image to FAQs voor het huren van een racefiets

Accessoires op de racefiets

Uiteraard bieden wij ook diverse accessoires te huur of te koop aan voor de huurperiode. Denk hierbij aan de diverse pedalen zoals Shimano SL, Look Keo of SPD-MTB. Maar ook het huren van een helm behoort tot de mogelijkheden. Indien er alleen met handbagage wordt gereisd levert dat een flinke besparing aan ruimte op. In dat geval kopen onze klanten ook vaak hun bidons bij ons (deze blijven eigendom van de klant). Een Garmin Mount kan ook vaak geleverd worden, zodat klanten die hun eigen navigatie systeem meenemen, deze kunnen monteren. Voor andere systemen hebben wij momenteel nog geen mogelijkheden.

Standaard uitrusting van de huurfiets

Tot slot is het niet onbelangrijk om te weten hoe de fiets wordt afgeleverd. Al onze fietsen worden standaard uitgerust met een zadeltasje met hierin een reserve binnenband en 2 lichters. Tevens zit er een mini pomp op de fiets. Uiteraard heeft iedere fiets 2 bidonhouders, zodat er voldoende gedronken kan worden.

Mochten er nu toch nog vragen zijn, die we niet hebben beantwoord dan lees ik dat graag. Via de pagina contact kun je snel en makkelijk contact opnemen. Over het algemeen worden deze mails dezelfde dag nog beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top