Blog

Spanje een perfect land voor triathlon

De Costa Blanca als trainingskamp voor de triathlon

Het is opvallend hoeveel cliënten de laatste tijd een racefiets huren, voor hun triathlon trainingskamp hier in de Costa Blanca. Waarom is dit deel van Spanje zo´n perfect stukje land voor het trainen van een triathlon?

Triathlon

De naam triathlon wordt gebruikt voor een verzameling van duursporten, die samen in één training of competitie worden beoefend. Soms noemt men het ook wel multisport. Het betreft hier meestal een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen. In ieder geval als het om de zomervariant gaat. Bij het fietsen gaat het dan in de meeste gevallen om het wielrennen.

Soorten en termen

De Ironman is de zogenaamde originele triathlon waarbij er een afstand van 3,8 km wordt gezwommen, 180,2 km wordt verreden op de racefiets en de marathon 42,195 km wordt gelopen. Tegenwoordig wordt voornamelijk de ¨standaard¨ triathlon (voorheen de Olympische triathlon) opgenomen in wedstrijden. Hierbij zwemt men 1,5 km, waarna er 40 km wordt gefietst om tot slot nog 10 km hard te lopen.

Een duathlon is een combinatie van zowel hardlopen als wielrennen. Soms wordt dit in 3 delen verdeeld waarbij er eerst wordt gelopen, dan gefietst en tenslotte weer wordt gelopen. De afstanden kunnen per wedstrijd verschillen.

La Nucia

Veel van onze wielrenners verblijven in het goed uitgeruste Velovilla in La Nucia. Een grote villa waar zij met hun fietsvrienden of familie kunnen verblijven. Neem een kijkje op de website om te zien of je hier ook wilt logeren. Vanuit La Nucia fiets je zo alle kanten op voor de nodige kilometers. Richting het achterland zijn er goede routes te maken in de bergen met prachtige vergezichten. Fiets je richting de kust van Villajoyosa, Benidorm of richting Albir en Altea, dan kun je een meer vlakkere trainingsrit maken.

Image to: Training camp Triathlon VeloVilla La Nucia

Sportpark La Nucia

Ciudad Deportivo Camilo Cano is de officiële Spaanse naam van het sportpark in La Nucia waar faciliteiten zijn voor 66 verschillende sporten. Niet voor niets heeft La Nucia hiermee al tweemaal de prijs gewonnen voor beste sportstad in Europa! Het park beschikt over zowel een geklimatiseerd binnenzwembad van 25 meter lengte als een openlucht zwembad van 25 meter, dat ideaal is voor de zwemtraining van de atleten. Maar ook de zee is op een afstand van zo´n 6 kilometer van La Nucia een reële mogelijkheid voor de zwemtraining gedurende een groot deel van het jaar. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van een nieuwe 400 meter atletiekbaan, waar de hardlooptrainingen kunnen plaatsvinden.

Sporten in Alfaz del Pi

Alhoewel minder indrukwekkend en groot, maar daarom ook heerlijk rustig om te trainen is het sportpark gelegen in het centrum van Alfaz del Pi. Hier is eveneens een groot buitenzwembad te vinden en een 400 meter atletiekbaan. Gezien de goede kwaliteit van de faciliteiten, de gastvrijheid van de beheerders en de centrale ligging in de Costa Blanca is Alfaz del Pi zeer geschikt om als basis voor een trainingskamp voor de triathlon te kiezen.

Comfort, gemak en faciliteiten inéén

Een goed trainingskamp moet voldoen aan een aantal feiten. Zeker als het gaat om de triathlon moet er een juiste dosering van de diverse sportactiviteiten gemaakt worden. Kies voor een verblijf in Velovilla in La Nucia dat beschikt over fitnessmaterialen, een klein privé buitenzwembad en een sauna. Onze Carbon racefietsen (boek hier) worden ter plaatse afgeleverd en zijn met Shimano Ultegra afgemonteerd, waardoor zowel vlak rijden als fietsen door de bergen een prima keuze is. Met de zee en overige sportfaciliteiten binnen 6 kilometer afstand is de keuze snel gemaakt om je triathlon trainingskamp te plannen in Spanje, aan de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top