Blog

Racefietsverhuur Spanje weer open

Racefietsverhuur Spanje weer open

Sinds de lockdown vanwege de COVID-19 op 14 maart 2020 zijn alle winkels (supermarkten uitgesloten) in Spanje gesloten. Wat betekende dat we onze fietsen niet aan u konden verhuren, onze lieve fietsliefhebbers. Maandag 4 mei 2020 heeft de regering aangekondigd dat ook alle winkels voor racefietsverhuur in Spanje weer open kunnen. Hoewel dit misschien geweldig klinkt, is niets minder waar.

Regels voor fietsen in Spanje

Uiteraard mogen wij onze klanten onze Stevens racefietsen laten huren. Een groot probleem is echter dat onze klanten ons hier aan de Costa Blanca nog niet mogen bezoeken. Op dit moment zijn de regels voor fietsen in Spanje als volgt. Binnen de grenzen van de eigen gemeente mag er tussen 6 – 10 uur of tussen 20 – 23 uur gefietst worden.

Roadbike hire Spain

Klanten voor racefietsverhuur Spanje

Onze klanten die een racefiets huren komen voor 80% uit Noord-Europese landen. Voornamelijk Belgische, Nederlandse, Britse, Scandinavische en Duitse klanten huren een racefiets in Spanje. Al hebben we natuurlijk ook Spaanse klanten. Maar met betrekking tot de zojuist beschreven voorschriften hebben we alleen toestemming om binnen de omtrek van onze eigen stad te fietsen. Dat betekent dat alle Spaanse wielerliefhebbers die bij ons een fiets mogen huren, al bij ons in Alfaz del Pi wonen. Logisch dus dat ze dan hun eigen racefiets hebben?

Toekomst voor racefietsverhuur Spanje

Als we Instagram en Facebook bekijken, zien we op al jullie berichten op sociale media dat jullie nog steeds mochten fietsen. Dat is geweldig. Het betekent dat wanneer we een blik in de toekomst werpen, jullie waarschijnlijk graag een fietsvakantie aan de Costa Blanca willen boeken. Enerzijds omdat het heerlijk is om weer met vrienden te fietsen, anderzijds om te testen hoe het met de conditie gaat in een veel bergachtiger gebied.

Conclusie

Hopelijk hebben onze klanten er vertrouwen in dat zodra de grenzen door de Europese landen weer open worden gesteld, het veilig is om te reizen. Natuurlijk is het positief dat ons bedrijf vanaf vandaag weer open mag. Het betekent vooralsnog zeker niet dat we klanten of omzet zullen hebben.

Daarom wenden we ons tot onze klanten om de mogelijkheid voor een fietsvakantie in het najaar in gedachten te houden. De gezondheid van de mensen, de economie en de mentale weerbaarheid hebben een klap gekregen. Niettemin kijken we met positiviteit naar eind 2020. Teneinde de focus op een mooie fietsvakantie aan de Costa Blanca te leggen. Hierdoor is het mogelijk om vol te houden nu het nog even nodig is. Voor jou maar zeker ook voor ons! Want uiteindelijk zien we elkaar weer, zodra je je racefiets kunt boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top