Blog

Fietsjaar 2020 in Spanje

Fietsjaar 2020 in Spanje

Voor ons als fietsverhuurbedrijf in Spanje begon het fietsjaar 2020 overweldigend. Al in de eerste twee weken van januari kwamen er zoveel reserveringen binnen dat we voor de maanden maart, april en mei bijna fulltime al onze fietsen in de verhuur hadden. Voor een bedrijf dat koud een jaar eerder is begonnen, een hele leuke en goede prestatie!

Fietsen in Spanje

Zoals we al vaker in onze blogs hebben geschreven is de Costa Blanca een geweldige regio om te fietsen. Niet alleen voor onze klanten die gebruik maken van een Carbon racefiets afgemonteerd met Shimano Ultegra onderdelen en schijfremmen, maar ook voor de dagjesmensen. Er is volop keuze uit mooie en lange wat vlakkere routes of tochten door de bergen. De wegen hier zijn extreem goed onderhouden en de verkeersregels beschermen de fietsers. Hierdoor is het ontspannen genieten tijdens het fietsen in Spanje.

Covid-19 en de gevolgen voor ons fietsjaar

Dit zou geen eerlijk laatste blog van het fietsjaar 2020 zijn als we niets zouden zeggen over wat Covid-19 voor gevolgen heeft gehad. De lockdown in Spanje kwam zeer onverwacht en heel erg snel. Op vrijdag 13 maart 2020 werden de restaurants gesloten en op zaterdagavond hoorden we, dat niemand vanaf zondag meer over straat mocht zonder geldige reden. Dat betekende dat onze klanten die een fiets hadden gehuurd niet meer mochten fietsen. Dat ze zo snel mogelijk een retour vlucht naar hun land moesten boeken. En voor ons dat we de fietsen eigenlijk niet meer mochten ophalen bij de hotels. Gelukkig is het al onze klanten gelukt om snel en veilig naar huis te reizen. Ook wij konden onze racefietsen ongedeerd terug halen.

Image to Fietsjaar 2020 in Spanje

De maanden erna was het in Spanje uitgestorven op de straten. Mensen mochten zich alleen op straat bevinden om een boodschap te gaan doen, naar een arts of apotheek te gaan of de hond uit te laten in een straal van maximaal 1 kilometer van de woning. Dus geen fietsers in het zo mooi begonnen fietsjaar 2020 in Spanje te bekennen.

Fietsen wint aan populariteit

In heel Europa zijn er in de maanden maart tot en met juni diverse stadia van maatregelen geweest om het virus terug te dringen. Er is in heel veel landen zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt, indien dit mogelijk was. Maar een aantal mensen moet natuurlijk toch naar en van hun werk naar huis. Nu de besmettingskans in het openbaar vervoer groot was, werd er gekeken naar een andere mogelijkheid om veilig naar het werk te gaan. Carpool is voor velen geen optie, dus kiest men voor het meest veilige alternatief. Zo wint niet alleen wielrennen, maar het gehele fietsen aan populariteit.

Toerisme in Spanje

Vanaf juli kwamen er weer wat toeristen naar de Costa Blanca. Echter velen kozen ervoor om niet met het vliegtuig te gaan maar met de auto. Het toerisme in Spanje daalde met meer dan 90% ten opzichte van voorgaande zomers. Een grote klap voor met name de hotels en horeca. Uiteraard betekende dat voor ons ook dat we nog geen 10% van onze normale klanten konden begroeten. Maar dank aan degenen die ons wel hebben weten te vinden en onze fietsen hebben gehuurd.

Het einde van 2020

Nu we het einde van 2020 bijna bereikt hebben, is het goed om terug te kijken. Vandaar ook dit blog. Alhoewel er heel veel mensen een zwaar of verdrietig jaar hebben gehad, kijken wij toch positief terug. Maar vooral kijken we met vertrouwen naar de toekomst. De meeste van onze klanten hebben laten weten dat ze gezond zijn gebleven. Sommigen hebben het virus gehad, maar wel overwonnen. Velen vonden een uitlaatklep om een stuk te gaan wielrennen om de zorgen achter zich te laten.

Wij zijn blij dat het fietsjaar 2020 in Spanje dat zo succesvol begon, nu bijna ten einde is. Omdat er nu met de komst van diverse vaccins weer hoop is dat we in 2021 langzaam weer terug kunnen naar normaal. Mensen kunnen hun werk weer oppakken, elkaar bezoeken en overeind krabbelen waar nodig is. Onze klanten mogen dan weer gaan reizen. En wij willen hun allemaal laten weten, dat wij er klaar voor zijn om jullie te ontvangen! Onze Stevens Ventoux racefietsen staan brandschoon en goed onderhouden op jullie boeking te wachten in het nieuwe fietsjaar 2021 in Spanje.

Team Allure Bike Rental wenst jullie een gezond, gelukkig en sportief 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top