Blog

Tandemfietsen plezier voor twee

Tandemfietsen plezier voor twee

Voor alle fietsers die hun racefiets graag delen met een andere fietser. Vooral degenen die niet alleen kunnen fietsen. Tandemfietsen geeft plezier voor twee. Maar misschien klopt dat niet helemaal. Wellicht verdriedubbelt het wel omdat je zoveel met elkaar kunt delen.

Wielrennen een individuele sport?

Wanneer je aan wielrennen denkt, denk je niet gelijk aan een teamsport. Als we naar de grote rondes van de profploegen kijken, wordt het tegendeel bewezen. Zonder de steun van goede knechten ben je als individu niets in het peloton. Een goede “lead out” is bij een sprint essentieel. En toch wordt wielrennen vaak als individuele sport gezien.

Fietsen met elkaar

Wat als de mogelijkheid er niet is om alleen op een racefiets te stappen? Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn. Angst om alleen te rijden. Geen motoriek om de fiets goed te hanteren. Maar uiteraard ook een fysieke reden zoals slechtziendheid, spierslapte of spasmes. Hoe buig je die gegevens om tot iets positiefs?

Tandem wielrennen

In diverse kampioenschappen en wedstrijden zien we al regelmatig gebruik gemaakt worden van een begeleider. Zo ook bij het wielrennen, waar een tandem kan worden ingezet bij bijvoorbeeld slechtzienden. Maar uiteraard kan iedereen die samen met een ander wil rijden gebruik maken van de tandem voor het fietsen.

Image to tandemfietsen plezier voor twee

Plezier voor twee

Zoals gezegd kan de reden van de keuze voor een tandem heel divers zijn. Desalniettemin gaat het erom om te genieten. Tijdens het rijden is het van belang dat er goed wordt samengewerkt door de voorste en de achterste rijder. Als dat eenmaal een succes is, kunnen beiden optimaal genieten van het fietsen. Vooral als je in zo´n prachtige omgeving mag wielrennen. Omdat je zo dicht bij elkaar zit, kun je de ander goed verstaan. Dat betekent ook voor slechtzienden dat zij een uitgebreide toelichting op de omgeving kunnen krijgen van de voorste rijder. Grapjes kunnen worden gedeeld en samen ben je sterk! Tandem fietsen is meer dan plezier voor twee. Het betekent een soort broederschap. Dezelfde passie delen en als team samenwerken om jouw doelen te bereiken!

Cannondale Road Tandem T2

Sinds deze week beschikken wij over een tandem voor onze klanten. De Cannondale T2. Deze tweezitter is ideaal voor gezelschap op de weg, een zinderend tempo op groepsritten en algemeen rijplezier op de weg! Het maakt gebruik van overmaatse aluminium buizen die extreem licht zijn en toch zijdelings stijf. De perfecte combinatie voor een rit door de bergen van de Costa Blanca. Voor meer informatie neem je contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top